Om Duo Vox

Foto: Mia Grape

Ida Persson är född och uppvuxen i Junsele i Ångermanland och har sedan tidig ålder spelat piano och sjungit i en mängd olika körer och vokalensembler. Efter gymnasiet tog musikstudierna fart på allvar. Hon studerade först på Sjöviks folkhögskola i Avesta med fokus på vokalgruppsmusik och även dragspel och sedan även på Birka folkhögskola utanför Östersund där hon påbörjade sina klassiska sångstudier.
Under åren i Piteå har Ida framträtt som solist med bland andra Musikhögskolans symfoniorkester och kammarkör i Mozarts Requiem och Saint-Saëns juloratorium samt med Skellefteå musiksällskap i Rossinis Requiem. Hon har även deltagit i produktioner som Hjärtats nycklar (2014). I juni 2014 tog Ida lärarexamen i musik för gymnasiet.
Ida bor i Gävle och jobbar som sång- och pianolärare vid Gävle kulturskola.

Foto: Mia Persson

Foto: Mia Grape

Åsa Jönsson är även hon född och uppvuxen i Ångermanland, närmare bestämt i den lilla byn Skog utanför Kramfors. Hon började redan som femåring att sjunga i kyrkans barnkör. Fem år senare började hon ta lektioner i cello, för att i högstadiet lägga till sånglektioner. Detta fortsatte upp i gymnasiet där sången blev mer musikalinriktad, dansen fick en större del och hon även fick möjlighet att ta en del gitarrlektioner. För att få möjlighet att fortsätta utvecklas inom musiken spenderade Åsa två år på musiklinjen Kapellsberg vid Härnösands folkhögskola. Där studerade hon klassisk sång och cello.
Efter fyra och ett halvt år vid Piteå musikhögskola tog Åsa lärarexamen i musik för gymnasiet i februari 2014 och har nu en deltidstjänst som sånglärare på Kramfors kulturskola. Hon frilansar även som musiker, pedagog, körledare och regissör.
Åsa är bosatt i Härnösand.